Utrujen od sebe
28/06/2017  |   Zvezdanina modrost  |   0

Draga Zvezdana,
Nikoli v življenju nisem nikogar prosil za nasvet, saj veš, moški ne potrebujemo pomoči ! Zdaj pa sem tako globoko v dreku, da ne vem več…. Sem klasični mačo, imam žensko za bogove, vse je, lepa, pametna, čutna, sexi, dobra mama, uspešna v svojem poslu, sočutna, močna,odlična gospodinja…skaratka ženska, za katero sem prvi trenutek vedel, da bo moja žena. Problem je v tem, da jo ljubim in obožujem, hkrati pa je ne spustim v svoje življenje, skupaj sva 20 let in še vedno ne pozna moje moške družbe, ves čas imam tudi ljubice, ki ji ne sežejo do kolen, zraven njih pa se pocutim kot kralj ! Z njimi sexam ali pa tudi ne, se pogovarjam,ves čas sem tudi v kontaktu z ženskami s spletnih portalov, malo sem odvisen tudi od internetnega sexa…ko mi moja žena predlaga , da bi skupaj ogledala kaksno taksno vsebino me je groza…kakorkoli, spregledala me je in zdaj se hoče ločit, jaz pa sem utrujen, utrujen in vem, da je to zame konec. Edina je, zakaj tega ne raume, nočem se ločiti ! Anže

Zvezdanin nasvet

Dragi Anže !
Pa kje si ti mene našel za nasvet ?
Sem te komaj brala, tako si mi šel na živce, tako neodrasel, tako neumen, tako prestrašen…samo zato ti odgovarjam, ker čutim, kako te je strah in kako si si sam zaprl vsa vrata, sebi…vajina 20 letna drama me spominja nase in lahko te takoj potolažim, da nosiš samo 50 % odgovornosti, ker je tudi tvoja krasna žena odgovorna za vse težave, ki sta jih preživela. Ker je nanje pristajala, ker se je očitno šla rešiteljice, da boš zaradi nje spregledal. Mislim, da je najboljše kar se ti lahko zgodi, ločitev. Samo v samoti in iskrenosti, če boš zmogel, boš lahko predelal vso svojo resnično nesamozavest, svojo izgubljenost in prestrašenost. Nekaj se ti je moralo zgoditi, dogajati v otroštvu, da ne zmores resnične ljubezni, pa tudi ne resnične bližine. To, da imaš nekoga zares rad, pač v odnosih ni dovolj. To moraš znati pokazati, nam ženskam tudi povedati. Kako si to ljubezen dokazoval svoji ženi ? Da si izgineval, lagal, da si jo prepričeval, da nimaš drugih in, da se ji vse to samo dozdeva ? Globoko noter si vedel, da je to bedno, na zunaj pa si zmagoval, se vedno je bila s tabo in te čakala in oproščala. Lahko si predstavljam, kako je bila nesrečna. Mene zanima, če si bil srečen ti ? Bi preživel celo svoje življenje v tem blefu s samim sabo, če ona ne bi naredila konca ? Nisem sodnik in ne maram moraliziranja, ljudje preživimo svoja življenja v različnih zvezah.Dokler ne ranimo drugega.

Imela sta dober sex, kaj si torej iskal drugje ? Občutek, da si nekomu Bog ? Tisti prvi občutek zaljubljenosti, ko je na drugem in tebi vse božansko ? Doma si imel konkretno vse dokaze, da si ljubljen, sprejet, da si božanski, pa ti to ni bilo dovolj ( vsaj tako pises )? Meni, se takole, na prvo žogo, zdis razvajen do neba. Predvsem pa daleč od moškega, ki bi si ga kdajkoli želela! Si tudi ne predstavljam, da bi zmogel do dobrega terapevta s katerim bi sel skozi vse poti do svojega bistva, do velikega strahu, ki tiči v tebi. Svoj življenjski stil lahko mirno ohraniš, imas prijetelje , ljubico, imaš ime, imas avto…danes brez žene ne bos stigmatiziran. Otroci so odrasli, koncno lahko živiš kot si želiš, brez blefa in laži ! Saj si želel taksno življenje, kajne ?

Lahko ti samo povem, ker ti očitno ni se nihče, da je moški nosilec vrednot, poštenja, miru in harmonije in napredka. Lahko ti povem, da si sam gospodar svojega zivljenja in da je odločitev, koliko žensk bos ljubil, tvoja.1000 žensk ti ne bo zadovoljilo lakote po ljubezni in priznanju, dokler tega ne boš čutil do sebe. Da si moški in mož z veliko začetnico !

Pravzaprav, bolj , kot te berem, bolj vidim, da sploh ne gre za odnos moški -ženska, ampak za globok nesporazum s samim sabo. Ker bežiš pred sabo in se ocitno znas ustaviti, za teenutek videti, lahko za začetek svoji odhajajoči ženi priznaš, da si bil slab mož, ker te je bilo preprosto ves čas strah, da jo bos izgubil. Da je nisi vreden. Da je to to tvoj problem !

Utrujen si od sebe !
Vso srečo !

Zvezdana

Comments are closed.