Pogum, pogum, pogum
28/06/2017  |   Zvezdanina modrost  |   0

Draga Zvezdana,
Navdušena sem nad tvojimi odgovori, pa ti pišem. Sem uspešna, ženska blizu 50-tih, na vodilnem mestu, z otrokom, ki sem ga imela zelo pozno z moškim, ki sem si ga določila za očeta mojega otroka, ker je bil že čas …
Ko je bila hči stara nekaj mesecev je odšel, po nekaj mesecih pa se je spet vrnil, ker se je odločil , da zaradi lastne izkušnje hoče biti ob svojem otroku. 
V bistvu je najin odnos “projekt otrok”, temelji na dogovorih, vse se vrti okoli otroka, ki ga ima zelo rad. Ni pa to to…najin odnos je brez čustev, niti jih ne zna izrazit, sama se jih bojim zahtevati, kaj šele pogovarjati se o tem…..doma smo v hiši, ki je moja, sam ni hotel prispevati , saj ima svojo….Na dopust hodimo vedno z družbo, sama niti ne znava biti , splohne vem, če hočeva. Ima veliko svojih konjičkov in mislim, da tudi veliko skrivnostih zvez, za katere se ne upam niti vprašati. Moram pa reči, da se zelo drži dogovorov. Dolgo časa se mi je zdelo, da bom zmogla tak odnos, a sem vse bolj nesrečna. Vse imam hišo, otroka, kariero, čustveno pa sem prazna in nesrečna. Kaj bi ti naredila na mojem mestu ? Vijolica

Zvezdanin nasvet

Draga moja,
večina zdravih žensk bi ga poslala v tri krasne ! Me, ki nam manjka samozavesti pa mečkano, tuhtamo in tehtamo in iščemo tisoč in en razlog, da sprejmemo partnerja ” takšnega kot je”, ker ” kao” nimamo pravice koga spreminjat. Pa še res je, nikogar nimamo pravice spreminjat in neumno pričakovati, da se bo spremenil zaradi nas, ker smo tako fajn !

Pa greva k najmočnejšemu motivu, ki te res lahko prestavi iz tečajev. Vajin ” projekt” dobiva zanimive informacije in napotke za življenje, se ti ne zdi ? Izbiram besede kako naj to zapišem, vajin otrok živi v skupnosti, kjer je vse prav in mu nič ne manjka, hkrati pa čuti in razume mnogo več kot se vama sanja. Tudi, ce ne blefirata ljubezni in ste samo skupnost, vem, da vsaj tebe kot mamo čuti globoko in se uči od tebe, daješ mu svojo ljubezen , ampak ali je to dovolj ? Je tvoja hčerka kdaj videla veselo, zaljubljeno mamo, mamo, ki kipi od svoje lastne sreče, vrednosti, ženske lepote ? Je kdaj videla drobne neznosti, ki se dogajajo med moškim in žensko, objeme in strastne pogovore,ki se krešejo med dvema, ki se ljubita ? Poskušam se vživeti v kožo otroka, ki živi v družini, kjer je vse prav in v redu, manjka pa tisto največ , kar dela iz življenja čudež. Gledam otroke iz ločenih družin, en teden so pri mami, drug teden pri očetu, na videz so zadovoljni in srečni, ce pa se pogovarjam z njimi, čutim, kako se oklepajo zgodbe, da so se njihovi starši vsaj nekoč imeli radi. Da so vsaj spočeti iz ljubezni. Mislim, da smo v trenutku, ko se zgodbe ljubezni naših staršev razidejo, zaznamovani vsi in to pač tako je. Kako velika bo rana je odvisno samo od nas, naj nas starši varujejo pred bolečino in nas zavijajo v vato ali, da nas vlečejo v svoje boje, od naše občutljivosti in naših let je odvisno, kako bomo s tem živeli. Tvoja materinska dolžnost je, da poskrbiš, da si zdrava TI ! To je največja popotnica, ki jo bos dala svojemu otroku. Da ima mamo, ki ve kaj hoče, ki ne pristaja na nezdrave kompromise, da ni globoko v srcu nesrečna in lačna ljubezni !

Kaj ti je tega treba, ljuba moja ! Imaš vse, hišo, kariero, otroka, moža, ki ima svojo hišo. V miru božjem pošlji očeta svojega otroka živet v njegovo hišo, vzemi svoje življenje v svoje roke, naj se videvata, malce bolj organizirano in urejeno kot zdaj ( to vama tako ali tako gre dobro od rok ), na dopust pa pojdi sama , s hčerko ali brez, ne boj se, da boš osamljena. Ko zapreš ena vrata, se okna odprejo na široko in pojavi se še več vrat ! Tudi mene je bilo strah,kot psa , potem pa se je zacelo dogajati.

Prosim, ne uči svoje hčerke, da je treba biti v življenju zadovoljen z drobtinicami, daj sebi in njej šanso, da si bosta rezali velike kose kruha v svojem ljubezenskem življenju, ker si to zaslužita !

Pogum, pogum,pogum ! Vse obrni na glavo, naredi prepih, nujno najdi pomoč, da se dokoplješ do svojega bistva in ” piči miško”, da bo perje frčalo okrog tebe !

Zvezdana

Comments are closed.