Osreči sama sebe
28/06/2017  |   Zvezdanina modrost  |   0

Draga Zvezdana,
moje otroštvo, ena sama žalost, moja prva zveza eno samo nategovanje, jemanje, sex in izkoriščanje, posledica je najin otrok in moja neskončna užaljenost, žalost, bolečina … Sredi novembra pa sem spoznala fanta … No je star že 35, ki sem mu zelo všeč … Pravi da me ljubi, da si želi resne zveze z mano in mojim sinom, se čuti in je že večkrat pokazal da naju ima oba rad,imamo trenutke, ko imamo skupaj večerjo, zajtrk, skupaj greva po otroka v vrtec, skupaj delamo zunaj hiše, se igramo. Ta moški mi je po eni strani to kar rabim…ker mi daje čas, pozornost, varnost, mu je pomembna družina, je iskren……ne čutim pa ob njem tiste zaljubljenosti… pa da bi komaj čakala da ga vidim… bi mi ob misli nanj srce bilo hitreje…ja, imam ga rada, mi je z njim zelo lepo,ne vem pa če se lahko to dobivanje obdrži,nastane zveza in še me je strah…živi 80 km stran in tako malo vem o njegovem življenju tam…kaj naj naredim ? Monika

Zvezdanin nasvet

Draga Monika,
Ko te berem, mi je pri srcu kar malo hudo, vem, da si s postavljanjem vprašanj na dobri poti, ampak ta dobra pot lahko traja leta in leta dolgo in se mi zdi enostavno škoda…zgodba tvojega otroštva je ena sama nevrednost, nisi imela varnosti in nisi imela priložnosti, da si izgradiš svoj vrednostni sistem. Da bi svoje življenje lahko spravila kolikor tolikor v red, bi potrebovala velik, odločilen korak, pomoč in neskončno volje, da bi se dokopala do izvirov svojih bolečin. Dokler ne boš našla vzrokov , ki te ženejo v napačno izbiro partnerja, dokler ne boš našla varnosti in svoje vrednosti, bo tudi tvoj otrok na prepihu vseh tvojih življenjskih izbir. Toda na prvem mestu je tvoja odločitev, tvoje spoznanje, da ne želiš živeti ” nezavedno”, na avtopilotu tvojih življenjskih vzorcev ! Ker, draga moja, sami sebi lažemo in bežimo pred resnico, kot jagnje pred volkom. Da nimamo časa, da nimamo denarja, da navsezadnje ni tako hudo, da smo in lahko vse to predelamo sami. Jaz sem BILA prva med vami. O človeški duši sem vedela veliko, veliko sem brala, se pogovarjala, pa me je vedno znova odpeljalo v znane vzorce nevrednosti.Na zunaj močna, uspešna, noter pa žalostna in zavržena. Da sem se zbudila , je preteklo veliko let in, ko sem potožila svojemu velikemu učitelju Marjanu Ogorevcu, da se mi zdi, da je trajalo predolgo, me je potolažil, da nekateri potrebujejo več življenj, da se kaj naučijo in presežejo vzorce in prepričanja.

Iz tvojega pisma zvoni alarm na treh področjih :

  • tvoj občutek žrtve in zapuščenosti, ko si ostala sama z otrokom, jeza na bivšega partnerja, ker vaju je ” zavrgel” in potreba po kontroli , kaj počne tvoj otrok, ko je s svojim očetom.
  • tvoj odnos do ljubezni, kdaj čutis metuljčke v trebuhu, kaj je zate ljubezenski odnos, kaj ti pripada, kaj je zate dovolj in kaj premalo v ljubezenskem odnosu.
  • tvoj strah, da mogoče ne vidis prav in vprašanja, ki bi jih morala zastaviti svojemu novemu fantu in ne meni, saj očitno še zdaj ne veš, kaj v resnici dela, točno kje živi, kolikokrat je že bil poročen in koliko otrok ima v resnici, kaj pričakuje od vajine zveze.

Bruno Šimleša v svoji knjigi ” Ljubeznoslovje” piše, da se ženske znamo zaljubiti na nulti pogled, niti ne na prvi pogled, ko nam je nekdo fizicno všeč, temveč že prej, haha, ko si zgradimo neko pravljico in, ko kot Shara vode, potrebujemo ljubečo besedo in toplo roko. Gospod PRAVI bo prišel, ko bomo same sebe spravile v red, ko se bomo vzljubile, si postavile vrednost in nas nicesar več ne bo strah. Ko ne bomo več jezne, ko se ne bomo več počutile žrtev, ko bomo jasno vedele kaj si želimo in ne bomo pričakovale, da nas osrečujejo drugi !

Torej, prijateljuj in nič ne pričakuj, brez obveznosti, beri kot nora, izobražuj se, najdi psihoterapevta, pojdi na “EMDR”, ” Postavitev družine”…( na internetu najdes vse o teh metodah ), spravi v red najprej SEBE !

Svoje življenje vzemi v svoje roke in želim ti vso srečo!

Zvezdana

Comments are closed.