Na glavo v vodo
28/06/2017  |   Zvezdanina modrost  |   0

Spoštovana Zvezdana !
Še pred ločitvijo sem se odselila v enosobno stanovanje in tam bila pol leta. Imam odrasla otroka, ki podpirata očeta, pravzaprav jima je vseeno. Še 6 let bom odplačevala stanovanjski kredit za streho in kolektorje ( za našo družinsko hišo), zato poleg novih stroškov – najemnine,ni več šlo. Pred nekaj dnevi sem se preselila nazaj domov, kjer bivajo mama in očim, ki me sovraži in bivši, ki dela v Avstriji, čez vikend in za praznike. Sem lastnica polovice nepremicnine. Sedaj bivam v vecji sobi s svojim vhodom, ampak brez vode, ker so zaprli vhod v kuhinjo. Skuham si kaj malega na kuhalniku..posodo v vedru nosim na drug vhod v kopalnico, ki je moja in na wc. Meša se mi od muke, od sovraštva, ki me obkroža in nečlovečnosti. Stara sem 5o let po poklicu učiteljica. Mi smejo preprečiti dostop do kuhinje in tople vode? Štefka

Zvezdanin nasvet

Draga Štefka !
Žalostno. Da se človek pri 50 znajde v taki situaciji. Predvsem, ker so vaši odnosi v družini na psu. Kako je mogoče, da vas vsi vaši sovražijo ? Je to res ? Res ? Kadar se preveč poistovetimo s situacijo, se nam zdi vse res, v resnici, pa obstaja možnost, da drugi ljudje ne mislijo tako, kot se nam zdi. Če bi poznali metodo Byron Katie ( njene pogovore lahko najdete na You toubu ) ” The work” ( Delo), bi mogoče dobili uvid v svojo situacijo se z druge strani. Toplo priporočam !

Kakorkoli že, jaz bi preprosto rekla ” fuck of ” in si našla advokata. Očitno imate nepremičnino, ki je nekaj vredna in zanjo celo še vedno plačujete kredit. Kot lastnica polovice imate vso pravico do polovice hiše in tega vam tudi Bog ne more vzeti. Tako vas mora tudi lastnik druge polovice obravnavati, enakopravno ! Če tega noče, potem je edina možnost, ki vam ostane, odvetnik. Če si ga ne morete privoščiti, obstaja zadnja moznost, da gre hiša v prodajo in si potem razdelita polovici in iz tega denarja plačate pravne stroške. Ne vem, zdi se mi, da se tudi ti stroški potem delijo. Lahko pa prodate samo svojo polovico, spet bodo stroški, da nepremičnino razdelite na pol, vendar je tudi to ena izmed rešitev ! To je delo za odvetnika , ki vam bo najbolje svetoval, vas pošteno zaščitil !

Sliši se grozno, vendar je treba v takih situacijah zbrati ves pogum in se odločiti, da zaščitite sebe. In samo sebe. Če so se otroci očitno postavili na očetovo stran, potem jim niste nič dolžni ( pa tudi drugače ne), za hišo ste garali VI , vaš partner, mogoče so pomagali starši….če bi bili normalni, bi se lepo dogovorili in bi vi lahko živeli v svoji polovici. Pa magari samo v sobici, s kuhinjo in kopalnico, ki sta, seveda, povezani,ce se ne da urediti drugače ( da bivate v celi svoji polovici ).Tako pa ste v situaciji, ko pač morate pokazati zobe ! Sicer pa se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Ko bodo videli, da mislite resno, jih bo verjetno srečala pamet ! Kako naporno je to vojno stanje , si predstavljam in me je groza.

Zato, predvsem zato, je treba, da ojačate sebe. Sicer vas bodo zlomili in se boste spet umaknila. To so veliki pritiski in, če je v vas trohica dvoma, če se počutite žrtev, ce vam je zal, da bi zaradi ločitve uničili vse , za kar ste garali celo življenje, ne boste uspeli. Pravzaprav imate veliko priložnost, da začnete delo na sebi, spoznate svoje strahove, svojo nevrednost, svojo žrtev, tudi temne strani sebe. Da predelate svojo zgodbo od začetka, kako in v kakšnem okolju ste odraščala, kaj so vas naučili starši,zakaj ste si izbrala partnerja, ki vas očitno ne spoštuje, kako ste vzgajala otroke, od kod očimu pravica da vas sodi…vse pravice tega sveta ne bodo odpravile vaših tezav, ki so zlepljene z vami ! Kar ste sejala in to žanjete ! ? ?

Vrzite se na glavo v vodo. Ko je res hudo, tako naredim jaz. Vedno izplavam na boljše.
Sama sem nekoč v podobni situaciji vse pustila in šla. Živela sem dobesedno od drobtinic. Zelo,zelo težko. Toda, ko so se odprla nova vrata, sem bila za pogum bogato nagrajena ! Bistveno je, da se nisem počutila žrtev. Tako sem se odločila sama !

Ne, ne smejo vam preprečiti dostopa do vode….

Zvezdana

Comments are closed.