Krivice so in bodo
28/06/2017  |   Zvezdanina modrost  |   0

Pozdrav !
Imela sem lepo otrostvo in lepo mladost, zelo sem bila zelo navezana na mamo. Končala sem srednjo šolo in kasneje akademijo v Londonu. Veliko sem potovala, bila sem priljubljena v družbi. Spoznala sem fanta, zdel se mi je zanimiv, drugačen in bolj resen od ostalih fantov. Veliko casa sva preživela skupaj in sčasoma postala par, zanosila sem, ob novici je bil zelo vesel. Rodila sem punčko, najlepši dan v življenju, potem pa sva se začela veliko prepirati, velik vpliv na to je imelo tudi vmešavanje njegove družine. Včasih me je v prepiru odrinil in tudi udaril. Nisem vedela kako naj reagiram, najhuje pa je bilo, da je bil prisoten majhen otrok. Klicala sem razne svetovalne službe in svetovali so mi naj ga ovadim. Res sem ga prijavila na policijo … Potem je šlo samo še navzdol, šla sva narazen … Najprej sem skrbništvo dobila jaz, non stop mi je grozil in me izsiljeval, da sem se zlomila in bila hospitalizirana. On je po nezakoniti poti dobil mojo zdr. dokumentacijo in s tem dobil skrbništvo. Kasneje sem zdravnico tudi ovadila zaradi kršenja varovanja podatkov. Od takrat naprej se borim, da bi skrbništvo dobila nazaj … Nekaj časa so mi celo ukinili stike s hčerko, zelo sva navezani, vse skupaj je ena sama borba … Mama je umrla, z očetom nimam stikov, sem brez službe in stanovanja … Vsak dan je vse bolj črno ! Na pomoč, Zvezdana! Anica

Zvezdanin nasvet

Draga Anica,
Vaše pismo je prava nočna mora ! To se enostavno ne sme dogajati. Najprej, VSAKO fizično nasilje je NEDOPUSTNO ! Če si ga prijavila na policijo, potem morajo na socialni ukrepati, to je rdeča luč, da bi vaju morali obravnavati posebej skrbno ! Po časopisih, psihologi in javnost , vsi v en glas tulijo, da dodelitev skrbništva ne bi smelo biti bojno polje dveh odraslih, da merita svoje moči ! Meni, osebno, pa se zdi najbolj grozljivo to, da enemu izmed obeh staršev ” nekdo, v imenu nečesa ” popolnoma prepove stike z otrokom ! Če bi se to zgodilo meni, bi se mi zmešalo !

Ker imam tudi sama precej slabo izkušnjo s socialnim skrbstvom in sem tudi jaz skoraj ” izgubila” otroka, vem , kako razdiralno delujejo groznje in podtikanja nate, ki si kot mama potisnjena v kot, sama v borbi za svojega lastnega otroka . Vem, da se danes isto dogaja tudi moškim !

Ker sistema očitno ne moremo spremeniti, pa je čas za ” pamet v glavo ” ! Globoko vdihni, pomiri se, sooči in sprijazni se, sprejmi situacijo, kot je ! Še tako črna mora mine ! Naredi si načrt, najprej se ” sestavi “, ne misli na nič drugega kot, da moraš najti delo, naslednja stopnja je stanovanje,vmes popolnoma mirno vztrajaj na stikih z otrokom ! Kadarkoli te popade malodušje vedi, da ti bo mir v sebi prinesel jasne vpoglede kaj moraš storiti, da boš dobila hčerko nazaj ! Tvoj otrok ti bo dal moč, da se ne bos utapljala v krivici in žrtvi ! Krivice so in bodo ! Odloči se, da TI ne boš del njih .

Jaz in moja ekipa strokovnjakinj ti bomo pomagale, javi se z naslovom, dobila boš vodstvo nas vseh, psihologinj, motivatork, iskalk, usmerjale te bomo, da kot človek ojačaš, zgradiš svojo lastno vrednost in zrela stopiš v ” borbo ” za svojo punčko ! Zelo pomembno je, da svojega bivšega ne obsojaš, ne meriš z njim moči, oče tvojega otroka ne zna in ne zmore drugače, tudi on je v bolečini. To, da te je tepel, da ti jemlje lastnega otroka, pripoveduje strahotno zgodbo o njem samem, človek, ki ga niti lastno nebogljeno dete ne premakne v zavesti, da vsaj “svoji krvi” ne bi škodil, je globoko, res globoko v temi, naj tja ne potegne tudi tebe !

On je in bo oče vajinemu otroku za vedno ! Kakršenkoli že je ! Tako, zdaj si opremljena z osnovnim zemljevidom !
Javi se ! In javi imena tistih, ki odločajo v imenu dobrega, kaj bo s tvojim otrokom ! Javnosti se zmeraj prestrašijo ! Pa ne, da bomo njihovi rablji, to niti slučajno ne, samo zato, da njihov sistem dela spremenimo skupaj, na bolje !

Zvezdana

Comments are closed.