Bodi ti sprememba
28/06/2017  |   Zvezdanina modrost  |   0

Pozdravljena!
Mislim, da je največje darilo, ki ga lahko komu podariš ravno to kar vi počnete v vaši oddaji. Da deliš svojo zgodbo, svojo stisko s sočlovekom. Tudi sam sem se med odraščanjem soočal s psihičnim ter fizičnim nasiljem. Moja mama je bila žrtev nasilja, tudi jaz sem bil žrtev nasilja. Žal je bil oče tisti, ki je to počel . Bil sem star nekje 6 ali 7 let. Še danes se spomnim, kako sem bežal pred njim po stopnicah in me je za nogo zvlekel nazaj in udaril, spomnim se, kako sem bežal v kot … Tu sem jih dobil, ker sem si delal sendvič in ga s tem motil pri gledanju televizije. Te stvari so se dogajale med tem ko mame ni bilo doma.Takrat se kot otrok nisem zavedal, da bi to lahko preprečil. Bilo me je tako strah , da nikomur nisem povedal . Najmanj pa mami .Eden izmed razlogov, zakaj sem vedno molčal je tudi ta, ker je tudi nad mamo izvajal psihično nasilje. Pripeljal jo je tako daleč, da se je hotela ubiti. Otroci smo se je oklepali in jo na kolenih prosili, ter jokali naj se ne ubije. S takšnimi stvarmi sem se spopadal in rastel . Danes sem v zvezi jaz. Si lahko predstavljaš, kaksen partner sem ? Vase zaprt, ne znam se pogovarjat. Ves čas se počutim krivega, za vse kar naredim, ves čas se počutim žrtev, ker me moja punca ne razume in sem nasilen ! Bruha se mi od sebe ! Kaj naj naredim ? Hvala vam ker ste! Peter

Zvezdanin nasvet

Dragi Peter !
Tvoje pismo in ti si dokaz, da se časi spreminjajo.Ponosna sem nate, ker si priznas, ker se odpiraš, ker verjames , da obstaja rešitev . Zelo dobro vem, da se v mnogih družinah dogajajo takšne grde stvari in predstavljam si tvoje vzorce, bolečine drobnega srca, ki je pri vsem hudem skrbelo se za lastno mamo !

Veš, odrasti pomeni razumeti ! Odpustiti ! Dati sebi in ljudem okrog sebe šanso, da boš TI boljši človek . Pogumno poglej v svoje globine, v svoje rane, ne boj se, to je preteklost, ki boli samo, če ti tako hočeš . Pojdi po svoji casovni lestvici nazaj, kamor ti seže spomin in se ustavi ob vsakem dogodku, poglej situacijo kot bi gledal film, potem objemi majhnega fantka v sebi in se mu opraviči . In oprosti tudi tistemu, ki je fantka ranil…to je ena izmed metod, ki znajo pomagat in te bo premaknila iz točke obupa v delovanje ! Nič ne pomaga obsojanje , to, da si napisal, da se pocutis kot žrtev pa je pravi mali podvig za mlado moško duso, to pronicljivo spoznanje dokazuje, da si izjemno inteligenten in da ti bo uspelo ! Strah in občutek, da smo žrtev, to je rak rana večine Slovencev, to je smrtonosni koktajl , ki zastruplja vsak korak naprej, v napredek, v lepo in srečno življenje . Jaz pišem knjigo o tem, haha Na zunaj imata ta dva občutka različne obraze, kažeta se kot jeza, pretirana samozavest, privosčljivost ,kritizerstvo…bolj, kot je človek ranjen, bolj se na zunaj napihuje ! Zanimivo, da se žrtev ves čas krotovici v napadu, se brani in isce razloge za svojo lastno nesrečo v drugih !

Veš kaj, vzemi svoje mlado življenje v svoje roke .Ozavesti svoje strahove in bojazni ! Ozavestiti pomeni, da se vsak trenutek zavedaš sebe, svojih misli, svojih občutkov .Iz izkušenj ti povem, da ni lahko, je celo zelo naporno, ker se v tebi ves čas soočata dva dela tebe, tisti iz izkušenj, ki so ga priučili kaj je prav in kaj ne in ti sam, kar v resnici si ! Če greva v situacijo kot si jo opisal : ” Ona me ni niti pogledala, ko sem ji skuhal kavo ! ” Ti si bil utrujen in slabe volje, ker si slabo spal, ona pa te ni niti pogledala ! Vau ! Je Peter res ubogi fant ? Je že malce smešno kajne ?

Bodi ti sprememba v svetu, ki si jo želiš !

Ljubi Peter, najdi dobrega psihoterapevta, pa beri in se izobražuj, beri Ogorelčevo Karmično diagnostiko, Kojčevega Prebujajočega se človeka, vstopaj v duhovni svet in sočasno spoznavaj sebe, svoj duh in vedno glej v lepe dogodke svojega življenja ! Vem, da boš zmagal !

Zvezdana

Comments are closed.