Bodi čudež TI
28/06/2017  |   Zvezdanina modrost  |   0

Zdravo Zvezdana!
Znašla sem se v grozni situaciji. Pred leti sem se zaljubila v fanta , pa sva šla vsak po svoji poti – iz te ljubezni ni bilo nič ,vse do pred treh let …Med tem časom sva si uredila vsak svoje življenje. Oba imava po enega otroka. Pri njem je tako, da z žensko, s katero ima otroka, ne živita skupaj, otrok je pri njem, ko pa je čas dopustov gredo za mesec dni na dopusti sem mi ta čas niti enkrat ne javi. Zatrjuje mi, da z bivšo nimata ničesar. Sama sem mu vedno dosegljiva. Sem pa tudi brezposelna. Ta teden se mi je pojavila zelo zanimiva ponudba za delo, on pa mi je dal pogoj ali on ali delo. Pravi, da je to delo umazano, s čemer se ne strinjam.Zanima ali me res ljubi kot pravi? Naj sprejmem službo in ostanem brez njega ali pa izpustim službo in ostanem z njim? Lepo prosim za pomoč. Petra

Zvezdanin nasvet

Draga moja Petra!
V življenju si vedno izbiramo partnerje, ki jih potrebujemo, da se nekaj naučimo o sebi ! Jaz, ki sem zunaj tvoje zveze, bi ti lahko takoj rekla, da ta zveza ni zate ! Ampak, kaj to tebi pomaga ? Nič…tvoji občutki bodo isti, mogoče boš zaradi tega, ker ga ne moreš zapustiti in sem to rekla jaz, še bolj zamorjena in bos se slabše mislila o sebi…

Mislim, da je tvoja ekonomska neodvisnost nedotakljiva, s tem si zagotoviš minimum svobode zase ! Če si v denarnih težavah, je s tabo lahko manipulirati ! Delaj, poskrbi zase in za otroka ! Nihče na svetu, razen tebe same, se ne sme vtikati v to, kaj šele pogojevati ! Če bos delala z veseljem, če bos verjela v svoje delo, bos nagrajena, z denarjem, z napredovanjem, odpirala se ti bodo nova področja, samo začni delati, nič ne razmišljaj…ker tudi ni rečeno, da te bo res zapustil, če bos začela delati ! Njegovo mnenje , da je neko delo umazano, nevredno…haha, to je njegov problem ! To, da lepo skrbi za svojega otroka in da ima lepe odnose z bivšo, to bi ti moralo biti v veselje ! Pomeni, da zna poskrbeti za svoje potomce, da je skrben…to pa, da ti razmišljaš , kje on spi, ko je z njima, da te moti, ker se ne javi, da dvomiš vanj, pa je TVOJ PROBLEM ! Ki o tebi govori, da nisi samozavestna, da se primerjaš, da se nimaš dovolj rada, da se ne ceniš….nič se ne obtožuj, draga moja, to je tudi moj problem in problem mnogih žensk ! Tu ne boš mogla narediti spremembe čez noč ! Ko pa jo boš, bo pravi partner šele prišel !

Prvo pravilo na tej poti je, da si odpustiš in oprostiš sebi in tudi vsem drugim za vse, kar te je bolelo in kar je bolelo njih ! Drugo zlato pravilo je, da obrneš fokus nase ! Tvoj partner je tvoje ogledalo, vse kar govori, je njegova resnica ! Vse preverjaj skozi sebe, kaj si ti želiš, kaj ti čutiš…npr : on se ne javlja iz dopusta, ker mu ona pomeni več kot jaz ! Je to res ? In , obrni….” Jaz se ne javljam sebi, jaz nisem v stiku s sabo “…..

Ali tvoj stavek : ” ves čas sem dosegljiva na telefonu ” . Koga čakaš ves čas ? Čakaš sebe, samo sebe, draga moja !

Ne čakaj na čudež od zunaj , bodi čudež TI !

Počasi in v miru premisli, kaj si želiš, piši svoje želje, brez pogojevanj, vsak dan zapisi par zahval sebi in drugim, HVALA je čudežna beseda…Pot do sebe je dolga. Začni počasi z veliko ljubezni do sebe spreminjati svoje misli in prepričanja, tvoje notranje spremembe bodo odsevale v zunanjem svetu, ljudje , ki niso dobri zate, bodo sami odpadali !

Vse dobro na poti !
Veruj in verjemi ! Vase !

Zvezdana

Comments are closed.