Kmetija

Ljubim naravo in živali, živim na osamljeni kmetiji, blizu Ljubljane, naš hrib je obkrožen z gozdovi, jezerci in travniki . Na kmetiji gostimo domače živali na naraven način, živali se prosto pasejo na velikih travnikih , kjer žubori nešteto vodnih izvirov. Škotsko govedo in osli domujejo pri štalci, ki jo imenujemo ” brivec “, pri veliki štali “okrepčevalnici” pa so zbrane 3 ovce, kozja družina , ata Štef, njegova žena in mlad kozliček, kobillja mama Dona in njena hčerka Lili in sin Titus, velika družina 12 lam in poni kobilja mama Petra z mladičkom. V bližini imajo pod veliko, staro smreko dom naše kokoši različnih vrst in poglavar kokošje družine rdeči petelin.

Na kmetijo pazijo 4 velike pasje mrcine. Najstarejši, veliki azijski ovčar Zagor je prišel k hiši tisto leto, kot mi, druga je k hiši prišla alfa samica, bernska ovčarka Pija, ki je trenutno predana mama svojemu malemu sinu, njen drugi 1 leto star sin Garibaldi pa je sad njene ljubezni s pasjim sosedom, četrta je pasja lepotica, velika kraševka Kara. Družbo jim delajo 4 muce, oranžno beli lepotec Čiko, dalmatinec Sale, mačja parižanka Tigri in črna divjakinja Ciganka.

Vsem kužkom in mucam smo na nek način rešili življenje, vsi razen Garibaldija so bili zapuščeni, muca Tigri je čisto zares prišla iz Pariza, njeni lastniki so muco rešili travme velikega mesta.

V lepem, lesenem čebelnjaku se zabavajo čebele za katere posejemo veliko medonosnih rastlin od ajde do boreča.
Redno nas tudi obiskuje medved, pa srne, srnjaki, košute, jeleni, lisice, jazbeci, močeradi, želve, miške, belouške, v potokih pa srečamo tudi potočne rake, kure pa nam rade kradejo kanje….

Obdelujemo tri velike njive, na prvi njivi, popolnoma naravno, dosledno ekološko, jaz pridelam vso zelenjavo, ki jo potrebujemo zase, drugo obdeluje sin in je skoraj laboratorij biodinamične pridelave, na tretji mož v kolobarju prideluje hrano za živali.
Sadovnjak je star in smo ga podedovali skupaj s kmetijo, starih sort jabolk, hrušk, češenj in sliv ni treba braniti pred škodljivci, saj so preživele že nekaj rodov.
Moja strast so tudi rože in zdravilna zelišča in začimbe.
Veliko je dela, pa tudi veliko užitka.

Ta del mojega življenja je zame, kljub velikim fizičnim naporom, vir zdravega, veselega , sproščujočega . Neprecenljiv vir duhovne moči.

Na kmetiji vsako leto organiziram srečanja, obarvana z vsebinami, ki so povezana z zdravjem,dobrim počutjem, naravo…
Dve leti zapored sem organizirala srečanje ” Oninih bralk” ( revija Ona ), sestavila bogat program ” razvajanja” in povabila na srečanje vrhunske maserje, zdravilce, dr. Ivico Flis, dr.Nelo Sršen, pisateljico Mileno Miklavčič, Savino Atai, Melito Kuhar, Neli Rep…..poskrbela sem tudi za pogostitev z zdravo, pri meni doma, pridelano hrano in pijačo.

Organiziram tudi delavnice, po naročilu, tematske : kuharske, učenje in prepoznavanje divjih zelišč, divje hrane, delo na sebi, koncerte rož , rojstnodnevne dogodke s vsebino in programom, pokušine vin, vodene relaksacijske pohode v naravo ( bosi po potoku )….
Dogodke kreiram ekskluzivno.

Ker poznam veliko ljudi, jih povezujem, povabim k sodelovanju, tudi za zabavni program.
Zadnje jesensko srečanje sem organizirala za zaključeno, poslovno družbo, ki je želela nagraditi svoje delavce. Z dobro hrano in pijačo, razvajanjem v obliki masaž, lepotičenj in zabavnim programom.

Oblik in vsebin je veliko, gre za specialne dogodke, ki poudarjajo avtenitčnost neokrnjene narave, pristnosti in moje ljubezni do vsega lepega. V naravi in v človeku.

Vabljeni

Želite z zaključeno skupino obiskati na mojo kmetijo ali se udeležiti ene izmed mojih delavnic? Izpolnite spodnji obrazec in kontaktirala vas bom.

ga.g.

*Kaj vas zanima?